Sraigės mėsos padaže
150g sraigių mėsos, 400g maltos mėsos, 1 galvutė česnako, 3 supjaustyti pomidorai, pluoštelis petražolių, truputis druskos, pipirų, aliejaus, kelios bandelės.
Maltą mėsą pakepkite aliejuje, pasūdykite, pagal skonį įberkite pipirų. Sudėkite sraiges ir troškinkite ant mažos ugnies 30 min. Pabaigoje sumeskite pomidorus ir supjaustytas petražoles. Patiekite su bandelėmis.
Grybų sraigių užtepėlė
1kg grybų, 25 sraigės, 100g sviesto, 5 česnako skiltelės, 100 g svogūnų, pluoštelis petražolių krapų, raudonėlių, 50 g gero alyvuogių aliejaus.
Grybus apvirkite, nupilkite nuovirą. Sraiges patroškinkite su sviestu,suberkite susmulkintas žoleles, česnaką. Galima įdėti kvapiųjų žolelių: dašių, čiobrelių, raudonėlių. Atskirai su sviestu ir svogūnais pakepinkite grybus. Smulkiai sukapokite arba sumalkite visus ingredientus, įpilkite aliejaus, įdėkite smulkiai pjaustytų prieskonių žolelių ir sumaišykite.